Как ухаживать за жирной кожей летом

Особливості жирної шкіри

Сальні залози виробляють шкірний жир (себум), щоб підтримувати гідроліпідну плівку, яка є захисним бар’єром шкіри. Якщо сальні залози працюють нормально, то шкіра надійно захищена від сухості та виглядає ніжною. Особливістю жирної шкіри є те, що сальні залози виробляють себум у надлишку, шкіра стає жирною.

Як доглядати за жирною шкірою влітку

Відомо, що жирна шкіра дуже примхлива влітку. Ультрафіолетові промені провокують посилене вироблення шкірного сала і тому обличчя набуває жирного блиску, що багатьом не подобається. Багато тональних засобів не витримують випробування спекою і забивають пори, приводячи до утворення запалень. Уникнути цього досить легко, якщо знати основні правила догляду за жирною шкірою у літній період.

 

На перший етап виходить ОЧИЩЕННЯ

Влітку жирну шкіру потрібно очищати особливо ретельно. Оптимальний режим вмивання – 2 рази на день, вранці та ввечері. Якщо вмиватися частіше, це може прискорити вироблення ” себуму ” . З цієї причини слід відмовитися від спиртовмісних лосьйонів. При вмиванні водою вибирайте невисоку температуру, приблизно 15 – 18ОС. Таке вмивання для жирної шкіри сприяє звуженню доби.

Не варто користуватися звичайним туалетним милом. Найкраще придбати в нашому інтернет магазині різні моделі м’яких засобів для чищення – тонік або пінку і користуватися ними щодня.

Очищающий гель HydroPeptide 3 в 1 Cleansing Gel (2)

Очищаючий Гель 3в1

Ніжний гель 3-в-1, що очищає, для всіх типів шкіри, швидко очищає, видаляє надлишок шкірного жиру, макіяж будь-якої стійкості, тонізує шкіру і одночасно зволожує, продовжуючи її молодість.

Входить до п’ятірки кращих засобів для чищення.

Тонізація

За допомогою тоніків повертається рівень рН шкіри. Застосовувати їх необхідно 2-3 рази на день після вмивання. Ця процедура надає свіжості протягом усього дня, а також зменшить виділення шкірного сала. Вибрати тонізуючі засоби різних брендів можна тут.

Зволоження

У літній період обов’язкове застосування зволожуючого крему вдень, оскільки він повинен захистити шкіру обличчя від трансепідермальної втрати вологи. Вночі крем можна не використовувати. Досить після вмивання протерти шкіру тоніком. Так як у нічний час доби клітини шкіри активно регенірують, то зайве косметичний засіб може збільшити навантаження на сальні залози, що призведе до розмноження аеробних та анаеробних бактерій, які провокують акне. Все-таки ранкове очищення шкіри є однією з найважливіших процедур догляду за жирною або комбінованою шкірою. Але якщо ви відчуваєте, що після активної засмаги вашій шкірі обличчя хочеться зволоження, то сміливо наносите на запалену шкіру крем для жирної шкіри

Тонізуючий Лосьйон

Тонизирующий лосьон 200 мл HydroPeptide (2)

Зволожуючий тонізуючий лосьйон, регулює баланс шкіри обличчя, м’яко відлущує верхній шар, одночасно освітлюючи і вирівнюючи тон, має розкішний соковитий фруктовий аромат

Захищайте шкіру від сонця

ВАЖЛИВО: Вплив ультрафіолету у високих еритемних дозах (інтенсивна засмага шкіри) викликає різке зниження місцевого імунного захисту, внаслідок чого погіршується перебіг вугрової хвороби.

Тривале перебування на сонці без SPF-захисту провокує фотостаріння – передчасне старіння шкіри, дерматегеліоз, гелеодерматит, гіперкератоз, гіперпігментацію, оптичний дерматоз та еластоз (пластикова на вигляд шкіра після засмаги). Ультрафіолет негативно впливає на ядро ​​клітин шкіри, тим самим пригнічуючи синтез колагену, а це може призвести до раннього в’янення шкіри.

Не варто нехтувати сонцезахисними засобами, а слід виробити звичку наносити крем перед кожним виходом на вулицю, навіть у похмуру погоду. І звичайно найкращі креми з SPF захистом ви можете підібрати тут.

Солнцезащитная эмульсия с высоким уровнем защиты от UVA/UVB SPF50+ Soskin (1)

Сонцезахисна Емульсія З Високим Рівнем Захисту SPF50+

Водо- та потостійкий засіб. Без консервантів. Обмежений вплив хімічних фільтрів. Більше 98% клітинної активності, що нерозривно біорозкладається: більше 50% біорозкладання в морській воді протягом 28 днів.

1
Очищающая детокс-маска с глинами Medik8 (1)
Очищувальна детокс-маска з глинами / Natural clay mask
Price: 1,570.00
- +